2010. március 12., péntek

Az Egyesület célja és tevékenységei

1. A Lemma Egyesület elsődleges célja a kortárs képzőművészeti, főként médiaművészeti projektek, kiállítások, rendezvények szervezése helyi és nemzetközi közegben. Mindezt az Európai Unió különböző kultúráinak kutatásával és bemutatásával teszi.
2. A fiatal alkotó- és előadóművészek számára megnyilvánulási lehetőség biztosítása, szem előtt tartva a kulturális, szociális, nemi, vallási és nyelvi sokszínűség népszerűsítését.
3. A médiaművészetért ill. az összművészetért tenni akarók (képzőművészek, zenészek, irodalmárok, egyének és közösségek, iskolák, pedagógusok, stb.) támogatása és segítése munkájukban, feladataik ellátásában és érdekeik védelmében.
4. A médiaművészet és a különböző tudományágak képviselői közötti együttműködés erősítése, más külső intézményekkel (önkormányzatokkal, klubokkal, tanügyi intézményekkel, mozikkal, külföldi és belföldi partnerekkel, stb.) való kapcsolatok fejlesztése.
5. A civil szféra aktivizálása, bevonása a különböző projektek és rendezvények szervezésébe, lebonyolításába. A részvételközpontú szemlélet széleskörű megismertetése és terjesztése, ezzel a különböző vélemények, látásmódok párbeszédének elősegítése, gyakorlati példáinak megismertetése.